Sara Isaković će u budućnosti nastupati za Srbiju?

Sara Isaković će u budućnosti nastupati za Srbiju?

Osvajačica srebrne medalje na Olimpijskim igrama u Pekingu Sara Isaković spremna je promijeniti sportsko državljanstvo i u budućnosti nastupati pod zastavom Srbije. 

Ovu vijest je za Sportski žurnal potvrdio trener Marko Đorđević, koji trenutno radi kao plivački trener na Univerzitetu California u San Diegu. Isakovićka je do sada nastupala za Sloveniju, a zbog povrede se nije takmičila od OI u Londonu prije godinu i pol dana. 

"Sara je odlučila da se vrati plivanju poslije skoro godinu i po dana pauze. Kontaktirala me je kada je došla i počeli smo da se družimo. Shvatila je da nije rekla sve kao aktivan sportista. Došla je na prvi trening, onda i na drugi i sada je svaki dan na bazenu", kaže Đorđević.

"Kako nije plivala više od 18 mjeseci ni za jednu reprezentaciju, a posjeduje više državljanstva više zemalja, izbor nacionalne selekcije je takođe otvoren. Ako plivačka Srbija prepoznaje svoj interes, onda će morati da pokaže inicijativu i da se pozabavi ovom temom. Kod Sare postoji želja da pliva za Srbiju, kao i kod mene", istakao je Đorđević.

Sarin otac Nenad rođen je u Beogradu gdje ima i dosta familije, tako da nema problema oko nastupa za Srbiju. Sara je u Pekingu 2008. osvojila srebro na 200 metara slobodno, kao i zlato na SP u Eindhovenu iste godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.