Selby siguran, O'Sullivan izgubio prvi frame na turniru

Danas na rasporedu mečevi osmine finala

Selby siguran, O'Sullivan izgubio prvi frame na turniru

A. Beganović

Odigrani su svi mečevi 3. kola rangirajućeg snooker turnira UK Championshipa koji se igra u legendarnom Barvican Centru za nagradni fond od 850.000 funti.

Jedan od najvećih favorita za osvajanje naslova, drugi nositelj turnira Mark Selby u 3. kolu je nadigrao Roberta Milkinsa. Slavio je Selby rezultatom 6:1 po frameovima uz jedan trocifreni break (120) napravljen u petom frameu.

Bez većih problema do osmine finala stigao je i Ronnie O'Sullivan koji je nakon uvodne dvije pobjede sa maksimalnih 6:0 u 3. kolu rezultatom 6:1 savladao Michaela Georgioua.

Veliku prednost prokockao je Ryan Day koji je protiv Marka Allena vodio čak 4:0, no nakon pauze Allen se probudio, osvojio je uzastopno pet frameova i na kraju je slavio rezultatom 6:5.

Ništa manje nije bilo uzbudljivo ni u duelu Fergala O'Briena i Stephena Maguirea. O'Brien je imao tri meč lopt, odnosno vodio je 5:3, no Maguire se sjajnom igrom u finišu uspio plasirati u osminu finala.

Parovi osmine finala:

Stevens - O'Sullivan

Yuelong - Murphy

Fu - Lines

Anda - Selby

Jones - Gilbert

Higgins - Allen

Highfield - Mark J Williams

Brecel - Maguire

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi