Španović: Idemo dalje da pomjeramo granice
Foto: epa.eu

Nakon zlata u Pragu

Španović: Idemo dalje da pomjeramo granice

Srbijanska atletičarka Ivana Španović je novim nacionalnim rekordom svoje zemlje, skokom od 6,98 metara, stigla do zlatne medalje na Evropskom dvoranskom prvenstvu koje se održava u Pragu.

"Jako sam sretna zbog zlatne medalje i novog nacionalnog rekorda", rekla je Španović nakon osvajanja zlatne medalje i postavljanja najboljeg rezultata u njenoj karijeri, te dodala:

"Nadala sam se će daljina biti zaokružena i da ću baš na ovom takmičenje uspjeti da oborim tu magičnu granicu od sedam metara, ali i ovim sam jako zadovoljna. Svakako ovdje nije kraj, ovo je još samo jedna stepenica više u mojoj karijeri, idemo dalje da pomjeramo granice".

Španović je do zlatne medalje i državnog rekorda svoje zemlje stigla skokom koji je ostvarila u trećoj seriji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.