Srbija na krovu svijeta

Svjetsko prvenstvo u vaterpolu

Srbija na krovu svijeta

Vaterpolisti Srbije novi su prvaci svijeta, nakon što su u finalu Svjetskog prvenstva boljim izvođenjem peteraca bili bolji od reprezentacije Španije.

U regularnom toku rezultat je glasio 6:6, nakon produžetaka bilo je 7:7, a Srbija je sa 7:6 bila bolja u izvođenju penala.

Finalna utakmica izmedu Srbije i Španije bila je zaista za pamćenje. Kako i ne bi kad je trajala gotovo sat i po. Srbija je vodila tokom većeg dijela utakmice, a najbolji pojedinac u redovima novog prvaka svijeta bio je Vanja Udovčić, koji je postigao prva tri gola za srbijansku reprezentaciju.

Nakon veoma izjednačene borbe u regularnom dijelu i produžetku koji je uslijedio nakon toga, pristupilo se izvođenju peteraca. Odluka o novom prvaka svijeta pala je tek i devetoj seriji. Martin je šutirao za Špance, ali je njegov šut zaustavio golman Srbije Soro, a potom je Aleksić pogodio i poslao Delfine na vrh svijeta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.