Steffen rekordno na 100 metara slobodno

Sjajan rezultat njemačke plivačice

Steffen rekordno na 100 metara slobodno

A. Beganović

Njemačka plivačica Britta Steffen na državnom prvenstvu u Berlinu oborila je rekord na 100 metara slobodno.

Aktuelna olimpijska pobjednica dionicu dugu 100 metara isplivala je za 52 sekunde i 85 stotinki, te tako za tri stotinke nadmašila dosadašnje najbolje svjetsko vrijeme koje je u svojim rukama držala Australka Lisbeth Tricket.

„Osjećam da sam u dobroj formi, ali stvar je u odjelu. Ovo koje nosim kao da dolazi s onog svijeta. Najbolje je od svih koje sam dosad oblačila. U posljednjih 10 metara s njim ne umirete od bolova. Štoviše, ovaj ih put nisam ni osjećala“, rekla je presretna njemačka plivačica nakon ovog sjajnog rezultata.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.