Suljović zaustavljen, inkasirao 17 hiljada funti

Izbacivao favorite

Suljović zaustavljen, inkasirao 17 hiljada funti

Dž. Mrakić

Jedan od najboljih pikado igrača na svijetu Mensur Suljović pružio je još jedan dobar nastup, ovaj put na 300.000 funti vrijednom „Players Championshipu“. 

Suljović, koji je 21. pikado igrač na svijetu, stigao je polufinala takmičenja, gdje se našao zahvaljujući pobjedama nad favorizovanim igračima Kingom (14.), Smithom (8.) i Whiteom (9.).

Inače, rang liste u pikadu se određuju na osnovu sveukupnog iznosa zarađenog u karijeri, što govori da su igrači koje je Suljović porazio u toku karijere znatno više profitirali u odnosu na predstavnika Austrije. Suljović je u polufinalu izgubio od Adriana Lewisa (5.), a kao polufinalist takmičenja inkasirao je 17 hiljada funti.

Podsjetimo, Suljović je do polufinala stigao i na svjetskom Grand Prixu u oktobru ove godine, gdje je također pobjeđivao favorizovane igrače i kući otišao bogatiji za 23.500 funti.

Inače, Suljović se nalazi glavnom žrijebu Svjetskog prvenstva, čiji nagradni fond iznosi čak 1.250.000 funti i koje će se održati od 7. decembra 2015. do 3. januara 2016. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.