Taekwondo klub Bugojno uspješan u Hrvatskoj

U Zagrebu održan "18. Jastreb open"

Taekwondo klub Bugojno uspješan u Hrvatskoj

S. Mlaćo

U nedjelju 27.11.2016. godine u Zagrebačkoj dvorani Dom sportova održan je međunarodni taekwondo turnir "18. Jastreb open" na kojem je učešće uzelo 624 takmičara iz 74 kluba iz sedam država: Bosna i Hercegovina, Hrvatska, Srbija, Slovenija, Slovačka, Austrija i Njemačka.

Pokrovitelji turnira su Predsjednica RH, Središnji državni ured za sport i Gradonačelnik grada Zagreba.

Taekwondo klub Bugojno je na ovom prestižnom turniru učestvovao sa četiri  takmičara: Zejd Ivković, Nidal Mašić, Šadija Mašić i Sara Pidro koja je uspjela osvojiti bronzanu medalju. Svi takmičari su pružili kvalitetne borbe, ali je nedostajalo malo sportske sreće za još neku medalju, međutim u ovom klubu ne kriju zadovoljstvo i zbog jedne bronze na ovako jakom turniru. Taekewondo klub Bugojno je pored takmičara u Zagrebu predstavio i stručni dio kluba: sudac Rijad Gazić, Edin Mašić i trener Amel Novalić koji je organizatoru poklonio knjigu "Nastanak i razvoj Taekwondo kluba Bugojno" autora Hamze Malbašića.

Protekli vikend je bio izuzetno uspješan za Taekwondo klub Bugojno, jer je u isto vrijeme drugi dio ekipe nastupio u Sarajevu na Olimpic Sarajevo city centar openu gdje su Bugojanci osvojili šest medalja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi