Taekwondo Savez BiH licencirao 32 suca

Sa seminara za suce Taekwondo Saveza BiH

Taekwondo Savez BiH licencirao 32 suca

M. Skaka

Tekwondo Savez BiH je tokom ovog vikenda, već sedmu godinu za redom, organizirao seminar za sudije, na kojem su licence za suđenje na taekwondo takmičenjima položili kandidati iz 18 klubova sa područja cijele BiH.

Seminar je održan na Fakultetu za sport i tjelesni odgoj u Sarajevu, a prisustvovala su 32 kandidata ispred klubova iz Sarajeva, Istočnog Sarajeva, Fojnice, Zenice, Prijedora, Kaknja, Usore, Kiseljaka, Dervente, Tomislavgrada, Livna, Posušja, Srebrenice, Bjeljine i Mostara.

32 kandidata dobila licence
Kandidati koji su položili za zvanje suca prve klase: Alen Vidojević, Emir Skopljak, Amir Hadžović, Brano Đurić, Duško Kaurin, Belmir Berberović, Ivan Krajina.
Kandidati koji su položili za zvanje suca druge klase: Mirjana Oroz, Dario Stojanović, Bojan Lalić, Ruvejd Bećirević.
Kandidati koji su položili za zvanje suca treće klase: Mustafa Jaramaz, Željko Buzuk, Tanja Balešević, Zlatan Despot, Nina Deretić, Danijela Dragičević, Anita Krajinović, Slobodan Neretljak, Armin Travančić, Amir Katana, Hrvoje Jurić, Mladen Ristić,
Kandidati koji su položili za zvanje suca pripravnika: Svjetlan Mihić, Ivan Jurić, Stipe Jurčević, Tomislav Pavić, Emina Ortaš, Ivan Duspara, Petar Boban, Adnan Kozlo, Đuro Đurić i Bojana Stojanović.
Tokom seminara, koji je trajao dva dana, i sastojao se iz praktičnog i teoretskog dijela, kandidati su imali priliku vježbati sudačku gestikulaciju i terminologiju, upoznati se sa zabranjenim i dozvoljenim radnjama u taekwondo borbi. Također, vježbe su se odnosile i na praktičan način vođenja borbe, posebno reakcija suca u nekim ekstremnim situacijama, izazvanim od strane trenera ili samog borca, tokom borbe. Na kraju drugog dana, voditelj seminara, sudac prve klase g. Alen Vidojević, koji je ujedno i predsjednik sudačke organizacije TKDSBiH, organizovao je ispite za sve prisutne kandidate koji su se ogledali kako u teorijskom znanju tako i u praktičnom radu. Svih 32 kandidata su pokazali zavidno znanje i položili ili obnovili sudačke licence.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.