Tebow srušio i Pittsburgh Steelerse
Tim Tebow

Poznati parovi polufinala

Tebow srušio i Pittsburgh Steelerse

M. Maksimović

Nakon nedjeljnih susreta poznato je svih osam ekipa koje ostaju u igri za Superbowl. U subotu su plasman u polufinale divizije osigurali New Orleans i Houston, a dan kasnije su pobjede slavili navijači Ny Giantsa i Denver Broncosa.

Sve četiri utakmice su odlučene u drugom poluvremenu, tačnije odluke u Denveru je pala tek nakon produžetka.

New Orleans Santsi i NY Giantsi su bili posebno raspoloženi. Detroit Lionsi su se držali čitavo prvo poluvrijeme, ali su u nastavku stvari polako došle na svoje mjesto. Drew Brees je imao dovoljno prostora da pronađe Deveryja Hendersona, odnosno Roberta Meachema, pa je uz TD Darrena Sprolesa, Nw Orleans sedam i pol minuta prije kraja vodio 38:21. U preostalom vremenu smo vidjeli po još jedan TD i na kraju su New Orleansi stigli do pobjede 45:28.

Drew Brees je utakmicu zaključio sa tri TD i 466 osvojenih yardi. Veliki posao u drugom poluvremenu je napravio Jabary Greer, Cornerback Saintsa koji je presjekao dva dodavanja QB Lionsa Matthewa Stafforda.

NY Giantsi su nadigrali Atlanta Falconse 24:2 u utakmici koja je također odlučena u drugom dijelu. Hakeem Nicks i Mario Manningham su uhvatili dodavanja Elija Manninga. Manning je do kraja uz Tri TD ukupno imao 277 osvojenih yardi. Giantsi su drugo poluvrijeme protiv Falconsa dobili 17:0. Eli Manning je prvi pronašao Hakeema Nicksa, a onda i Maria Manninghama u posljednjoj dionici za pobjedu NY Giantsa 24:2.Eli Manning je osvojio 277 yardi, imao je tri TD doavanja.

Sličnu utakmicu smo imali na Reliant Stadium u Houstonu. Bengalsi su bili dugo u igri, ali je u posljednjim trenucima prvog poluvremena J.J. Watt presjekao jedno dodavanje koje pretvara u TD za vodstvo Houstona 17:10. Otpor Bengalsa je definitivno slomljen u završnici treće četvrtine. T. J. Yates daje pas za Andrea Johnsona i Texansi odlaze u nastavku na velikih 24:10.

Tebowmanija je počela negdje sredinom regularnog dijela sezona i još uvije traje, a Denver Broncosi su već stigli do polufinala konferencija. Pittsburgh je stigao u Denver kao favorit iako je u svojim redovima imao nekoliko važnih igrača sa povredama. Gostu su krenuli sa 6:0, onda je Denver uzvratio sa dva TD i dva field goala za vodstvo 20:16.
3:48 prije kraja utakmice Jerricho Cotchery je nekako uhvatio dodavanje Bena Roethlisbergera za izjednačenje 23:23. Imali su gosti priliku da možda naprave i još veći preokret, ali je u preostalom vremenu Roethlisberger nije imao prostora za još jedan pravi pas.

Odluka je pala u produžetku. Tebow je odradio kratko dodavanje za Demaryiusa Thomasa, a ovaj je pretrčao čitavih 80 yardi za pobjedu Broncosa i ulazak u polufinale. Tebow je imao dva TD i 316 yardi, Roethlisberger jedan TD uz 289 yardi.   

U konferencijskim polufinalima igrat će New England - Denver i Baltimore - Houston u AFC-u, te Green Bay - New York Giants i San Francisco - New Orleans u NFC-u.

AFC Wild Card:
Denver Broncos - Pittsburgh Steelers 29:23 produžetak
Houston Texans - Cincinnati Bengals 31:10

NFC:
New Orleans Saints - Detroit Lions 45:28
New York Giants - Atlanta Falcons 24:2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.