Tony Romo zbog povrede završio sezonu

Tony Romo zbog povrede završio sezonu

Najbolji igrač Dallasa Cowboysa Tony Romo podvrgnut je operaciji leđa i neće igrati za Dallas u najvažnijoj utakmici sezone u nedjelju protiv Philadelphia Eaglesa. 

Dallas je trenutno na omjeru od 8-7 u NFC Zapadu, dok Philadelphia ima skor 9-6. Pobjednik u njihovom direktnom duelu izborit će plasman u doigravanje, dok poraženi tim završava sezonu. 

"Operacija je obavljena jutros. Operacija je prošla uspješno i Tony se sada može okrenuti početku rehabilitacije", izjavio je trener Dallasa Jason Garrett. 

Umjesto jednog od najboljih quarterbackova u ligi protiv Philadelphije će na mjestu dodavača utakmicu početi Kyle Orton. 

Romo je u posljednjih nekoliko sezona konstantno imao problema s leđima, igrao je pod injekcijama, a sada je stanje postalo toliko loše da je operacija bila neminovna. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.