Tufekčić izazvao Poturka: Hajde da vidimo ko je bh. mašina

Zeničanin želi borbu za pojas K-1 šampiona svijeta

Tufekčić izazvao Poturka: Hajde da vidimo ko je bh. mašina

D. Kurbegović

Prošlog petka Dževad Poturak je u zeničkoj Areni pred oko 2000 gledatelja nokautom pobijedio Aberahmana Coulabalya iz Francuske, te na taj način postao svjetski šampion K-1 po WAKO verziji.

Tu borbu, kao i čitavu manifestaciju pratio je jedan od naših najboljih boraca 28-godišnji Muamer Tufekčić, ovaj Zeničanin koji živi i trenira u austrijskom Beču, ovih dana boravi u svom rodnom gradu, a za SportSport.ba izazvao je Dževada Poturka da se borbe za pojas šampiona Svijeta.

"Gledao sam manifestaciju i meč koji je Poturak riješio nokautom. Protivnik mu je bio uistinu dobar, ali je Dževad iskoristio malu nepažnju protivnika i iskusno ga nokautirao. Da je meč otišao u više rundi, Poturak se sigurno ne bi dobro proveo. Ja već nekoliko godina živim, treniram i borim se za klub iz Austrije, a naravno pod zastavom BiH se pojavljujem na svim jakim turnirima. Ovim putem izazivam Dževada Poturka da vidimo ko je uistinu bh. mašina, iskusan je borac i poštujem ga, ali ako misli da je najbolji borac u BiH onda će prihvatiti borbu protiv mene", kaže bivši član kick-box kluba "Isak" iz Zenice.

Ne želi više biti u nečijoj sjeni, kao i ostali borci iz naše zemlje.

"Sve se vrti oko Poturka, shvatam da je iz Sarajeva, da ima naklonost medija, ali mi ostali kvalitetni borci ne možemo doći do izražaja, a sigurno je da nismo ništa manje kvalitetniji nego Dževad. Nadam se da će Dževad prihvatiti poziv za borbu i za pojas prvaka Svijeta, kojeg je osvojio upravo u mom gradu Zenici. Očekujem da će javiti ljudi koji se brinu o karijeri Poturka, te da ćemo ubrzo u našoj zemlji imati pravi spektakl i borbu dvojice Bosanaca za titulu najboljeg borca u državi, ali i za pojas prvaka Svijeta", kazao je za SportSport.ba Tufekčić.

Muamer Tufekčić rođen je prije 28 godina u Zenici, te je kao član kick-box kluba "Isak" iz Zenice osvojio sve što se može osvojiti u našoj zemlji, a pregršt je broj medalje sa međunarodnih takmičenja.  Tufekčić je 2005. godine osvojio bronzanu medalju na amaterskom prvenstvu Svijeta u konkurenciji do 71 kg, 2010. godine postao je Evropski prvak  po WKA verziji, dok je 2013. godine osvojio SUPERKOMBAT turnir koji je inače jedan od najjačih turnira u ovom sportu u Evropi.

U profesionalnoj karijeri Zeničanin ima 20 borbi, od čega 16 pobjeda, te četiri poraza. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.