Tyson Fury se odrekao naslova prvaka
Foto: EPA

Irac donio odluku

Tyson Fury se odrekao naslova prvaka

M. Šljivak

Irski bokser Tyson Fury odrekao se pojaseva prvaka teške kategorije po verzijama WBO i WBA.

Kontroverzni borac se na ovaj potez odlučio nakon nemogućnosti da brani titule protiv Vladimira Klička, protiv kojeg je revanš odgađao dva puta.

Također, priznao je uzimanje kokaina, kao i veliku depresiju zbog koje je razmišljao i o samoubistvu.

"Ulazim u još jedan veliki životni izazov i baš kao protiv Klička, pobijedit ću. Vjerujem da je ovaj potez pravi za dobro boksa, kako bi titule i dalje bile u igri. Osvojio sam ih u ringu i vjerujem kako sam ih trebao izgubiti u ringu. Međutim, nisam u mogućnosti da ih branim i donio sam tešku odluku da napustim moje dragocjene naslove", saopćio je Fury.

Irac će se sada posvetiti psihičkom oporavku, a uskoro će se znati bokseri koji će se boriti za upražnjena mjesta prvaka teške kategorije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi