U finalu New England i NY Giantsi
Trenutak odluke u duelu 49ersa i NY Giantsa

Nakon puno uzbuđenja

U finalu New England i NY Giantsi

M. Maksimović

Neizvjesnost do posljednjeg trenutka. Da, upravo tu ponudile utakmice konferencijskih finala. Jednu su igrali New England Patriots i Baltimore Ravensi u finalu AFC-a, drugu San Francisco 49ersi i New York Giantsi u finalu NFC-a. Patriotsi i Giantsi su na kraju stigli do Superbowla.

Patriotsi su na svom terenu odbranom slomili neugodne Ravense koji su natjerali Toma Bradyja na dva pogrešna dodavanja, u utakmici u kojoj Brady nije imao niti jedno TD dodavanje, a Patriotsi su slavili. 11:30 prije kraja utakmice Brady se probija pored odbrane Ravensa u četvrtom pokušaju za polaganje i Patriotsi stižu do predusne prednosti 23:20.

Tri i pol minute prije kraja, Patriotsi su bili u napadu, ali su Ravensi izborili priliku da u posljednjem napadu eventualno izbore barem produžetak. Zaustavljeni na liniji od 14 yardi, riskirali su sa field goalom.

Kicker gostiju Billy Cundiff je mogao izboriti produžetke, ali nije pogodio 32 yarda daleki field goal. Tom Brady je utakmicu zaključio sa 239 yardi, Joe Flacco je imao dva TD dodavanja, osvojio je 306 yardi, ali uzalud.Patriotsima je ovo peti Superbowl u eri Billa Belichicka, tri puta su otišli do kraja.

Ravensi nisu izborili produžetak, ali jesu 49ersi. Osam minuta i 34 sekunde prije kraja
Mario Manningham je uhvatio pas Elija Manninga za vodstvo Giantsa 17:14. Kicker David Akers je izvukao domaću ekipu, pogodio je field goal sa 25 yardi za 17:17. Kyle Williams WR domaćih se definitivno nije proslavio.

Nije briljirao u regularnom toku, a onda je produžetku ispustio loptu prilikom pokušaja vraćanja, što je Giantsima otvorilo put prema pobjedi. Lawrence Tynes pogađa field golas i Giantsi su u finalu. Giantsi su na tri Superbowla, posljednji su izborili 2007.godine. QB gostiju Eli Manning je na kraju imao dva TD-a i 316 yardi na svom kontu, dok je Alex Smith bio skromniji i pored dva TD-a (196 yardi).

Finala konferencija:
New England Patriots - Baltimore Ravens 23:20
San Francisco 49ers - New York Giants 17:20 pridužetak

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.