Uskoković rekao zbogom
Odlazak velikog igrača veliki je minus za vaterpolo

Vaterpolo izgubio velikog igrača

Uskoković rekao zbogom

Vaterpolo je ostao bez jedne od svojih najvećih legendi u posljednjih 20 godina. Veljko Uskoković je u sinoćnjoj utakmici protiv SAD -a u Podgorici odigrao svoje posljednje minute u bazenu.

Veljko Uskoković jedan od najboljih igrača koji su igrali vaterpolo na prostoru bivše Jugoslavije oprostio se od reprezentacije, a to će vjerovatno značiti i od aktivnog igranja vaterpola. 39-godišnjak je u prijateljskoj utakmici protiv SAD u Podgorici odigrao prvo poluvrijeme u za ajkule, a onda izašao iz igre sa suzama u očima i uz ovacije prepunog plivališta u Podgorici. Uskoković je iza sebe ostavio jednu zbilja briljantnu karijeru u kojoj je osvojio sve što se osvojiti moglo, od medalja na EP, SP, OI do titule klupskog prvaka Europe s Bečejem 2000. godine. Ipak, najveće priznanje je doživio kada je prošle godine na OI u Pekingu nosio zastavu nezavisne Crne Gore. "Kao reprezentativac Crne Gore ispunio sam ono o čemu sam toliko godina maštao, bio sam kapiten ekipe na OI, nosio sam zastavu svoje države. Taj osjećaj je neponovljiv, bio je to pravi način da se oprostim od reprezentacije", rekao je Veljko nakon utakmice. Selektor Crne Gore Petar Porobić bio je oduševljen što je imao priliku u karijeri trenirati takvog igrača "posebno mi je drago što se Veljo oprostio u ovakvoj atmosferi, jer je on tako nešto i zaslužio. Veoma je lijepo kad se jednom igraču oda takvo priznanje". U više nego bogatoj karijeri Uskoković je nosio kapicu Primorca, Catanie, Pagurosa, Budvanske Rivijere, Bečeja, Comolia, Palerma i Salerna, a posljednje tri godine proveo je u Budvanskoj Rivijeri. S Bečejom je osvojio četiri titule prvaka države, te isto toliko kupova, dok je 2000. godine osvojio i Euroligu. U periodu od 1991 do 2002. godine bio je član reprezentacije Jugoslavije za koju je odigrao 290 mečeva u kojima je postigao preko 450 golova, a u periodu od 1996 do 2000. godine bio je kapiten nacionalnog tima. Posljednje dvije godine bio je kapiten Crne Gore za koju je u tom periodu odigrao 50 utakmica.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.