Vitali odbranio naslov
Gomez pada

Prekidom borbe u 9. rundi

Vitali odbranio naslov

M. Maksimović

Ukrajinac Vitali Klitschko je prema očekivanju u subotu odbranio naslov svjetskog prvaka teške kategorije u verziji WBC. Vitali je do svoje 37 pobjede u karijeri stigao prekidom borbe u 9. rundi protiv Kubanca Juana Carlosa Gomeza.

Iako su obojica boksera proteklih dana najavljivali veliki okršaj, ništa od toga nismo vidjeli. Bivši svjetski prvak u poluteškoj kategoriji je imao priliku da napravi napokon jedan pravi veliki rezultat u teškoj kategoriji, ali je tu priliku propustio.

Činjenicu da mu teže leže ljevaci, Vitali je anulirao preciznim krošeima koji su kako je borba odmicala sve bolje '' sjedali'' Gomez koji je bio suspendovan na godinu dana zbog kokaina, samo je u prvoj rundi nešto probao napraviti, ali to je bilo premalo.Ubrzo je Gomezu stradala arkada iznad lijevog oka i jako teško je kontrolisao udarce koji su dolazili sa desne strane. U sedmoj rundi je Gomez završio na koljenima, ali Vitali nije imao snage završiti posao.

Dvije runde kasnije Gomezu nakon sudara glavama stradala i lijeva arkada, nestalo je snage, pa je u dva navrata završio na podu. Nakon drugog puta sudija u ringu Daniel Van de Wiele je prekinuo borbu. Vitali Klitschko je po povratku u ring upisao i drugu pobjedu, odbranio je naslov iako je daleko bio od svog idealnog izdanja, pa se može da je donekle imao sreću što je boksovao protiv svog nekadašnjeg sparing partnera. Sada Vitali ima 37 pobjeda u 39 mečeva, dok je Juan Carlos Gomez u 47 borbi upisao drugi poraz.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.