Washington i Minesota  uhvatili zadnji voz

Kompletirani parovi play offa

Washington i Minesota uhvatili zadnji voz

M. Maksimović

Regularni dio u NFL je završen, komplatirani su parovi, plasman u play off su u posljednjem kolu izborili Washington Redskinsi i Minnesota Vikingsi. U prvom krugu play offa, Minesota će igrati protiv Green Baya, Washington ide na Seattle u NFC konferenciji, dok će se u AFC-u Houston suprostaviti Cincinnatiju, Baltomore Indianapolisu. 

Minesota je protiv Green Baya već nakon prve četvrtine imala 10:0, kasnije 20:10, ali su se stvari počele komplikovati krajem treće i početkom četvrte četvrtine.Prvo je Aaron Rodgers pronašao Jamesa Jonesa, a onda je Mason crosby realizovao field goal za 27:27.Minesota je ponovo vodila nakon pasa Christiana Podnera za Michaela Jenkinsa, ali je tu prednost Vikingsa anulirao Jordy Nelson tri minute prije kraja. Na kraju se Adrian Peterson probio na 20 yarda od zadnjeg polja gostiju što je bilo dovoljno Blairu Walshu da pogodi za slavlje navijača Minesote koja će narednog vikenda ponovo na megdan Packersima.

 

Bearsi iz Chicaga su morali navijati za svoje ljute rivale, Packerse nakon tijesne pobjede u Detroitu 26:24.Olindo Mare je pogodio četiri field goala, ali na kraju se ispostavilo uzalud jer su Packersi izgubili. Razvoj situacije na stadionu Ford Field pratili su i navijači prvaka NY Giantsa.Giantsi su razbili Philadelphia Eaglese 42:7, ali i ta njihova pobjeda baš kao i ona Chicaga bila pirova. 

 

Dallas Cowboysi su još jednom ostali bez play offa. U direktnom okršaju zaustavljeni su od strane Washington Redskinsa.Tony Romo je bio pod velikim pritiskom, imao je tri presječena dodavanja što je u jednoj ovakvoj utakmici možda čak i bilo presudno.Minutu i deset sekundi prije kraja Dallas je zaostajao tri poena, ali je onda sudbinu Cowboysa zapečatio Alfred Morris. 

 

Rezultati 17 vikenda:

Washington Redskins - Dallas Cowboys 28:18

Minnesota Vikings - Green Bay Packers 37:34

Detroit Lions - Chicago Bears 24:26

New York Giants - Philadelphia Eagles 42:7

Atlanta Falcons - Tampa Bay Buccaneers 17:22

Buffalo Bills - New York Jets 28:9

Cincinnati Bengals - Baltimore Ravens 23:17

Indianapolis Colts - Houston Texans 28:16

New Orleans Saints - Carolina Panthers 38:44

Pittsburgh Steelers - Cleveland Browns 24:10

Tennessee Titans - Jacksonville Jaguars 38:20

Denver Broncos - Kansas City Chiefs 38:3

New England Patriots - Miami Dolphins 28:0

San Diego Chargers - Oakland Raiders 24:21

Seattle Seahawks - St. Louis Rams 20:13

San Francisco 49ers - Arizona Cardinals 27:13

 

Play off:

AFC:

Baltimore Ravens - Indianapolis Colts 

Houston Texans - Cincinnati Bengals 

 

NFC:

Green Bay Packers - Minesota Vikings

Washinton Redskins - Seattle Seahawksi

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.