Yelena Isinbayeva se nakon porođaja vraća atletici
Foto: EPA.eu

Želi nastupiti na OI u Riju

Yelena Isinbayeva se nakon porođaja vraća atletici

Višestruka olimpijska, svjetska i evropska šampionka u skoku s motkom, ruska atletičarka Yelena Isinbayeva, nastupiti će na predstojećim Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru, iako se prošle godine povukla iz profesionalnog takmičenja.

"Jelena je odlučila da se vrati sportu nakon porođaja. Ona želi da se takmiči u Rio de Janeiru", rekao je Yevgeny Trofimov, trener ruske atletičarke, a prenose britanski mediji.

Isinbayeva bi trebalo da se porodi narednog mjeseca, a njen trener je rekao da će ona potom početi da trenira.

Atraktivna Ruskinja se iz atletike prvi put povukla nakon neuspjeha na prvenstvu u dvorani, u Dohi 2010. godine, a takmičenjima se vratila godinu dana kasnije, osvojivši bronzu na Olimpijskim igrama u Londonu 2012.

Ona je nakon Svjetskog prvenstva u Moskvi 2013. godine, kada je osvojila zlatnu medalju, objavila da se definitivno povlači iz sporta, kao jedna od najuspješnijih atletičarki u historiji. Legendarna atletičarka je dvostruka olimpijska šampionka, a postavila je i 28 svjetskih rekorda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.