Zbog neuslovne dvorane odgođen meč odbojkaške Premijer lige

Domaći traže meč u srijedu

Zbog neuslovne dvorane odgođen meč odbojkaške Premijer lige

S. Mlaćo

U subotu su u okviru 4. kola Premijer lige naše zemlje u odbojci snage trebali odmjeriti odbojkaši Gradine-Herceg iz Srebrenika i sarajevske Bosne, ali ovaj susret nije odigran.

Razlog je što delegat ovog susreta nije dozvolio da se meč odigra zbog rupa u parketu koje su bile zalivene betonom, a iste su zatim naknadno tokom zagrijavanja prekrivene papirnim trakama i selotejpom, što se može vidjeti i na slikama iz dvorane do kojih smo došli.

Iz redovima domaćina zatražili su da se ova utakmica naknadno odigra u srijedu, ali teško je očekivati da u Srebreniku mogu urediti parket u roku od par dana. 

"Zaista smo imali dobru volju da odigramo utakmicu. Danima smo se spremali da upišemo tri boda. Nažalost, dvorana u kojoj ekipa Gradine iz Srebrenika igra domaće utakmice nije bila na propisanom minimumu. Sada preostaje da vidimo kakva će biti odluka OSBiH, a mi očekujemo  da se utakmica registruje službenim rezultatom, što je u skladu sa općim pravilima takmičenja", kazao je za SportSport.ba Denis Dautović, šef stručnog štaba OK Bosna.

Prema propozicijama takmičenja OS BiH ovaj susret bi trebao biti registrovan u korist gostiju službenim rezultatom 3:0, a da li će se to i desiti ostaje da vidimo u narednim danima. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti