Zeničani i Banjalučanke odbranili naslov ekipnog prvaka BiH

Ekipno prvenstvo BiH u atletici

Zeničani i Banjalučanke odbranili naslov ekipnog prvaka BiH

D. Kurbegović

  Muška selekcija Atletskog kluba Zenica, za koju zbog priprema i nastupa u inostranstvu nisu nastupili srednjeprugaš Amel Tuka i bacač kugle Mesud Pezer, koji imaju ispunjenu normu za Olimpijske igre u Rio de Janeiru, kao ni bacač koplja Dejan Mileusnić, odbranila je naslov ekipnog prvaka Bosne i Hercegovine.

Ženska selekcija Atletskog kluba Borac iz Banja Luke također je odbranila naslov najbolje ekipe u BiH na danas održanom Ekipnom prvenstvu BiH na Stadionu Kamberovića polje u Zenici.

Zeničani su, predvođeni olimpijcem Hamzom Alićem, skupili 52,5 bodova. Alić je s 19,55 metara očekivano pobijedio u bacanju kugle, što je i najvredniji rezultat ovog takmičenja, na kojem nije bilo značajnijih rezultata, dok je jedina bh. atletska olimpijka, Lusija Kimani, pobijedila u dresu Borca u trci na 3000 metara s vremenom 10:20,81.

Drugoplasirana Sloboda Tehnograd iz Tuzle u konkurenciji muškaraca osvojila je 48, trećeplasirani Borac iz BL 39, četvrto Sarajevo 34,5 i peti Novi Grad 19 bodova. Kod žena je drugoplasirani bio Glasinac sa 39 bodova, Sarajevo je skupilo 24, a Sloboda Tehnograd 23 boda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti