Sudija isključio dva golmana Barce, pa ga spašavala policije

Ludnica u Ekvadoru

Sudija isključio dva golmana Barce, pa ga spašavala policije

Gotovo nevjerojatna odluka glavnog sudije viđena je u najjačem rangu ekvadorskog fudbala, tačnije u susretu Barcelone i Independientea.

Sudija Vinicio Espinel odlučio je isključiti oba golmana Barcelone zbog zadržavanja igre i to već krajem prvog poluvremena. Prvi golman Barce Maximo Banguera isključen je u 42. minuti jer je dobio drugi žuti karton zbog zadržavanja igre. Prvi je karton stigao nešto ranije također iz istog razloga.

Igrači i cijela klupa Barcelone već se pomirila s takvom odlukom, a rezervni čuvar mreže Damian Lanza bio je na aut-liniji spreman za ulazak u igru, kada je do njega došao sudija i pokazao mu izravni direktan karton. 

Espinel je zaključio da i on oteže s ulaskom u igru i zato mu je dodijelio izravni crveni karton. To je naravno izazvalo bijes kod svih igrača Barcelone, koje je policija morala obuzdati da dobro premlate sudiju.

Pogledajte ove bizarne scene s utakmice, koja je u na kraju nastavljena, a okončana porazom Barcelone 1:2:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.