Alen Ovčina se vraća u Mejdan

"Danska zaslužuje respekt, ali dat ćemo sve od sebe"

Alen Ovčina, rukometni reprezentativac BiH, dijete je tuzlanskog rukometa. Na prve, dječačke treninge, dolazio je sa majkom Gordanom, koja je svojevremeno igrala za Jedinstvo i Zmaj od Bosne. 

Pamtimo dječaka u žutom dresu reprezentacije Brazila na čijim leđima je pisalo Ronaldo, koji je satima vježbao šuteve s krila. Tih dana se, kao i mnogi drugi, šišao kao Ronaldo... Ubrzo je zaigrao za Sloboda Solanu, potom Bosnu, Gračanicu... da bi ga put posljednjih godina odveo do Perzijskog zaljeva. 

Upravo tamo ga je pronašao selektor Dragan Marković. U reprezentaciju je ušao na mala vrata, ali se vrlo brzo svojim dobrim igrama izborio za status standardnog člana nacionalne selekcije. 

U nedjelju će "dječak iz Tuzle" prvi put zaigrati u dresu reprezentacije na parketu Mejdana.

"Za mene je to veliki dan. Očekivanja su velika, a ako ostavimo srce na terenu može svašta biti na kraju", kaže Alen Ovčina.

S tribina Mejdana bodrit će ga porodica, prijatelji, vjerne Fukare...

"Naspram sebe imamo reprezentaciju koja zaslužuje svaki respekt. Ali i mi igramo dobro. Dat ću sve od sebe da ostavim dobar utisak“.

U Minsku je postigao gol 'šarafom' u izuzetno značajnom trenutku. Pokazao je tada da zna preuzeti odgovornost...

"Ostaje žal što nismo pobijedili u Bjelorusiji, ali smatram kako smo napravili veliki korak ka Evropskom prvenstvu", kaže Alen Ovčina.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti