Dokić: Nadam se da ćemo biti još bolji na proljeće

Strateg RK Derventa o ambicijama

Dokić: Nadam se da ćemo biti još bolji na proljeće

D. Vejo

Rukometaši Dervente praktično su bili precrtani sa mape Premijer lige BiH, nazvali su ih autsajderima, a onda su pomrsili račune mnogim timovima u ligi.

Na gostovanju, srušili su lidera na tabeli ekipu Vogošće, dok su sinoć protiv Borca imali prednost od jednog gola do samog finiša utakmice kada su blago pali.

Dervenćane je sa klupe predvodio ali i predvodi Zoran Dokić, iskusni stručnjak koji je radio u mnogim klubovima, a koji je svoje prve rukometne korake napravio upravo u Derventi. Retrospektiva nakon prvog dijela szeone jeste treća pozicija na tabeli i 25 osvojenih bodova, koliko i trećeplasirana ekipa Bosne.

"Ukoliko nastavimo ovako raditi, smatram da ćemo na proljeće biti još bolji. Ja sam siguran da ćemo ozbiljno trenirati, trudit ćemo se da budemo još kvalitetniji. Vidjet ćemo da li ćemo se pojačavati ili ne, to je na rukovodstvu kluba", zaključio je za SportSport.ba trener RK Derventa, Zoran Dokić.

Vrijedno pomena jeste i to, da je upravo Dokić svojevremeno vodio Borac, te da je bio u konkurenciji za mjesto šefa struke Banjalučana i ove sezone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi