Dolazi Đoković, ali RK Bosna ne

Rukometni TV turnir "Doboj 2011"

Dolazi Đoković, ali RK Bosna ne

Trenutno najbolji teniser svijeta Novak Đoković mogao bi se u svojstvu gosta pojaviti na 43. međunarodnom rukometnom TV turniru šampiona "Doboj 2011" koji se održava od 16. do 20. avgusta.

"Predvidjeli smo da turnir otvori predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik ili možda čak i prvi teniser svijeta Novak Đoković", rekao je predsjednik Organizacionog odbora turnira Obren Petrović.

On je saopštio da su sve potrebne pripreme za ovaj izuzetni sportski događaj obavljene, a preostalo je samo da se uredi natkriveni Stadion sportskih igara.

Na organizaciji turnira, prema njegovim riječima, radi ozbiljna ekipa ljudi, tako da su već obezbijeđena sredstva od oko 500.000 maraka, a očekuje se i novčana pomoć Vlade Republike Srpske.

Organizatori su se potrudili da na ovogodišnjem turniru bude što više poznatih gostiju iz svijeta sporta.

"Osim Đokoviću, dopisi da budu naši gosti otišli su i na adrese Vlade Divca, Ivice Osima, Hrvoja Horvata, nekadašnjeg kapitena reprezentacije Jugoslavije i bjelovarskog Partizana, koji je osvojio najviše titula u Doboju. Očekujemo, također, dolazak Leona Kalina, predstavnika IHF-a, jer će možda 16. avgusta biti položen kamen temeljac za izgradnju moderne dvorane u kojoj će igrati jedna grupa reprezentacija Svjetskog omladinskom šampionata svijeta 2013. godine čiji je domaćih BiH", istakao je predsjednik Izvršnog odbora turnira Enes Suljkanović.

Poznata je konačna lista učesnika na kojoj nema sarajevske Bosne, prvaka BiH.

"Oni su tražili neke uslove koje mi realno nismo mogli da ispunimo. Smatramo da njima treba da bude čast da učestvuju na turniru, a ne da traže "nemoguće" i praktično nas ucjenjuju. S obzirom na to da smo lani imali dosta problema sa ovom ekipom, jer nisu poštovali pravila turnira, odlučili smo da ih ovoga puta ne pozovemo", objasnio je sekretar turnira Alen Petković i dodao da će umjesto Bosne nastupiti Bešiktaš.

Uz Turke na listi učesnika su prvak Evrope Barcelona, viceprvak Francuske Chambery , Gummersbach, PIK Szeged, skopski Metalurg, AEK iz Grčke i domaća Sloga.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.