Dvoršek: Idemo na pobjedu


Meč 18. kola SEHA Gazprom lige


Dvoršek: Idemo na pobjedu


D. Vejo

Nakon odrađenih priprema koje su trajale mjesec dana. Rukometaši Borac m:tela, nastavljaju SEHA ligu. U okviru 18. kola SEHA Gazprom lige, crveno plavi dočekuju prvoplasiranu ekipu Vardara.


„U narednom kolu čeka nas Vardar. Ekipa koja je prva na tabeli i čiji je cilj naslov, dakle da budu pobjednici lige, čije su ambicije ući u fajnl for lige prvaka, što je i s razlogom, jer imaju kvalitet za to. Imaju sjajne pojedince koji u svakom trenutnku mogu prelomiti meč“, rekao je za SportSport.ba trener crveno plavih Boris Dvoršek.


Iako Vardar važi za favorita u ovoj utakmici, domaćini neće izaći na teren sa bijelom zastavicom.


„Moramo odigrati kvalitetnu utakmicu. Odmah ćemo se postaviti kao neko ko ide na pobjedu. Dolaskom novih igrača promijenili smo stil igre. Želimo brz rukomet i što efikasniju završnicu. Nadam se da će moja ekipa odraditi utakmicu na jednom visokom nivou, kao što to pokazuju i na treninzima“; dodao je Dvoršek.


S mišljenjem trenera slažu se i igrači.


„Pripreme smo odradili na visokom niovu, spremni smo i mislim da se možemo suprostaviti sutra Vardaru, iako je to ekipa sastavljena od velikih imena ali isto tako dolaze umorni s obzirom da ih je nekolicina bila na proteklom prvenstvu“, ističe lijevi bek banjalučana, Davorin Vujović.


Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Utakmica između RK Borac m:tela i Vardara igra se sutra u dvorani Borik s početkom u 20. časova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi