Flensburg bolji od Wetzlara, Harmandić bez učinka

Flensburg bolji od Wetzlara, Harmandić bez učinka

A. Beganović

U okviru 24. kola rukometne Bundeslige odigrano je šest susreta, a Wetzlar našeg Adnana Harmandića je ubjedljivo poražen na gostovanju kod Flensburga (36:27).

U prvom dijelu sezone Wetzlar je bio jedno od najprijatnijih iznenađenja Bundeslige. Međutim, u posljednje vrijeme Harmandić i njegove kolege pružaju nešto lošije partije, što se odrazilo i na njihov položaj na tabeli.

Na sinoćnjem gostovanju kod Flensburga rukometaši Wetzlara su pali bez ispaljenog metka. Domaća momčad je diktirala tempo igre, pa je na kraju i zasluženo slavila.

Najefikasniji u redovima Flensburga bili su Holger Glandorf sa devet, te Anders Eggert sa šest golova, dok je Tobias Reichmann sa osam golova bio najefikasniji kod Wetzlara. Naš reprezentativac, Adnan Harmandić nije se upisao u listu strijelaca.

Do prije par kola vodeći Loewen na gostovanju nije uspio savladati Lemgo (27:27). Najefikasniji u redovima domaće momčadi bio je Jens Bechtloff sa 10 golova, dok je Patrick Groetzki sa sedam golova bio najefikasniji kod Loewena.

Bodove su podijelili Balingen i Fuchse (29:29), Goppingen je bio bolji od Essena (37:25), Magdeburg je slavio na gostovanju kod Melsungena (31:26), dok je HSV bez većih problema savladao Gummersbach (32:21).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.