Francuzi lagano protiv Islanda
Foto: EPA

Svjetsko prvenstvo

Francuzi lagano protiv Islanda

M. Šljivak

Rukometaši Francuske plasirali su se u četvrtfinale Svjetskog prvenstva. Oni su večeras pobijedili Island rezultatom 31:25 i zasluženo su prošli dalje.

Island je dobro ušao u meč. Poveo je s 4:1, ali to je bilo sve od njih večeras. Francuska je ubrzo preuzela meč u svoju korist, a na poluvrijeme je domaća selekcija otišla s golom prednosti, 14:13.

Nastavak donosi potpunu dominaciju Francuza. Bez većih problema su se odvojili i na kraju su upisali zasluženu pobjedu i plasman među osam najboljih selekcija svijeta.

Michael Guigou je predvodio Francusku sa šest golova, dok je Gudmundson na drugoj strani postigao četiri.

Sp u rukometu:

Francuska - Island 31:25

Francuska: Gerard, Omeyer, Remili 5, Nyokas, Narcisse 4, Karabatić 4, Mahe, N'Guessan, Accambray, Abalo 1, Sorhaindo 3, Guigou, 6, Fabregas 5, Dipanda 1. Porte 2, Mem.

Island: Gustavsson, Edvardsson, Kristjansson, Karason 7,  Hallgrimsson, Atlason 2, Sigurddsson, Gudmundsson 4, Gunnarsson, Arnarsson, Elisson 3, Gunnarsson 2, Jonsson 1, Helgason, Magnussson 1, Smarason 3.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi