Gol Toromanovića u tijesnoj pobjedi Wisle, Barca rutinski

Rukometna Liga prvaka

Gol Toromanovića u tijesnoj pobjedi Wisle, Barca rutinski

E. Škorić

U nedjelju su odigrane još četiri utakmice osmine finala rukometne Lige prvaka. 

Dobar posao obavila je Barcelona, koja je u Aalborgu s lakoćom dobila dansku momčad. Bilo je 29:22 u korist Katalonaca, iako je na poluvremenu Aalborg gubio samo dva razlike (13:15).

Gurbind Martinez, Karabatić i Rodriguez su sa po četiri gola predvodili goste, dok je Slundt zabio šest golova u domaćem sastavu. 

Metalurg je u Skoplju s 23:17 savladao Kolding i na dobrom putu je da izbori četvrtfinale. Makedonce je vodio Renato Vugrinec sa 13 golova, a najefikasniji kod gostiju bio je Torsten Laen. Wisla Plock je u neivzjesnoj utakmici, rezultatom 34:33, dobila Veszprem. 

Rumun Valentin Marian Ghionea je vodio Poljake sa sedam pogodaka, šest je postigao Petar Nenadić, a njegov sunarodnjak, Srbijanac Ivan Nikčević pet golova. Bh. rukometaš Ivan Milas nije se upisivao u strijelce, dok je Muhamed Toromanović postigao jedan pogodak. 

Momir Ilić i Renato Sulić predvodili su Mađare sa po osam postignutih golova. Mađar Laszlo Nagy postigao je sedam golova. 

Dosta uzbudljivo i neizvjesno bilo je u Celju, gdje su domaći rukometaši sa 26:25 savladali njemački Flensburg, koji je i nakon prvih 30 minuta imao gol zaostatka (13:12). Nemanja Zelenović je sa osam golova bio najefikasniji igrač utakmice i ujedno predvodnik slovenske momčadi. Za Flensburg je Holger Glandorf zabio sedam komada, Thomas Morgensen šest.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.