Gračanica bolja od Sloge, Bosna od Kozare

Rukometna Premijer liga, 17. kolo

Gračanica bolja od Sloge, Bosna od Kozare

E. Škorić, foto: A. Ahmeljić

Rukometaši Gračanice ostarili su važnu pobjedu u borbi za opstanak protiv Sloge iz Doboja.

Gračanlije su u 17. kou, pred svojim navijačima, slavili protiv Sloge rezultatom 35:31. Od početka su domaći kontrolirali utakmicu, vodili po četiri-pet golova razlike i na kraju zasluženo osvojili bodove.

Predvodili su ih Ferhatbegović i Alibegović sa po sedam pogodaka, dok je kod Sloge Šarenac zabio isti broj golova, a Dejanović upisao čak 19 odbrana. 

Bosna je u Gradišci sa 33:26 savladala domaću Kozaru. Građan je bio prvi strijelac Studenata sa sedam golova, dok je Zulfić postigao pet, a Efendić se istakao sa 14 odbrana. U sastavu Kozare Škorić je postigao devet golova.

Dodajmo još da je Vogošća sa 35:31 savladala Prijedor, dok je Konjuh bio ubjedljiv u Zavidovićima protiv Krivaje (31:20).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti