Grbavac: Osvajanje titule bit će vrhunac

Izviđač protiv Vogošće za naslov

Grbavac: Osvajanje titule bit će vrhunac

E. Škorić

Izviđač iz Ljubuškog na korak je od titule prvaka Bosne i Hercegovine.

Pobijedivši Borac u Banjaluci, Izviđač je došao na plus tri u odnosu na drugoplasiranu Vogošću u Ligi za prvaka BiH. Sada je Ljubušacima potrebna domaća pobjeda nad Vogošćom da se osigura titula.

"Sigurno da su očekivanja velika. Mi smo favoriti, bez obzira na kvalitetu Vogošće. Ipak, domaći teren, publika, velika motivacija... Vogošća će doći s namjerom da pobijedi, što je razumljivo, obzirom da je u igri za titulu. Ekipe se dobro poznaju, nema kalkulacija i ko bude raspoloženiji i motiviraniji, pobijedit će sutra", kazao je Grbavac za SportSport.ba.

Trener Izviđača smatra da je presudna bila pobjeda u Banjaluci.

"Sigurno da je pobjeda u Banjaluci ključna. Bogu hvala, uspjeli smo da pobijedimo Borac, to Vogošći nije uspjelo i to je ta naša prednost i vjerovatno meč odluke".

Grbavac smatra da je napravljen veliki posao ove sezone.

"S ovako mladom ekipom ovo sve napraviti nije malo. Prezadovoljan sam. Vrhunac će biti osvajanje titule. Ovo su sve domaći i mladi igrači, pred kojima je velika budućnost", ističe Grbavac.

Možemo li očekivati neke nove Malinoviće?

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

"Ima kalibra. Mandić, Pavlaka, Šarac, Čutura.. Sve su to po meni novi Malinovići. Samo treba vjerovati u ove momke, oni definitivno imaju potencijal", zaključio je Grbavac.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi