Grude odbranile titulu, Krivaja bolja od Ilidže

Hercegovački derbi pripao Izviđaču

Grude odbranile titulu, Krivaja bolja od Ilidže

A. Beganović

U derbiju 17. kola Premijer lige za rukometašice Grude su pred svojim navijačima savladale Jedinstvo iz Tuzle (30:21), te su tako pet kola prije kraja prvenstva odbranile titulu prvakinja naše zemlje.

Izabranice Zlate Zubac i u duelu sa Jedinstvom su pokazale da su daleko najbolje u Bosni i Hercegovini. Stigle su rukometašice Gruda do 17. pobjede u isto toliko susreta, a pet kola prije kraja prvenstvene trke drugoplasiranoj Krivaju su pobjegli na nedostižnih 17 bodova.

U prvom dijelu gošće iz Tuzle su pružile dobar otpor, pa su domaće na odmor otišle sa samo golom viška (13:12). Međutim, u drugom dijelu druga priča, odnosno izabranice Zlate Zubac su mnogo bolje i na kraju stižu do ubjedljive pobjede.

Najefikasnije u redovima Gruda bile su Josipa Braćić sa šest, te Andrea Prusina, Ana Vrančić, Nikolina Čutura i Amanda Marić sa po pet pogodaka.

Zanimljiv susret u Zavidovićima su Krivaja i Ilidža, a u triler završnici do pobjede su stigle domaće rukometašice (26:25). Tokom većeg dijela susreta, pa tako i u samoj završnici vođena je prava bitka za svaki pogodak, a posljednji napad je odlučio pobjednika.

Domaće su imale prednost 26:25, a gošće napada. Nakon akcije šutirala je Dragana Dejanović, no njen udarav odbranila je Majda Mujanović i slavlje u Zavidovićima je moglo početi. Najefikasnije u redovima Krivaje bile su Merdanović sa 11, te Kukić i Bašić sa po pet pogodaka, dok su kod Ilidže najefikasnije bile Dejanović sa osam, te Imširević sa šest pogodaka.

U duelu Rogatice i Goražda slavila je gostujuća ekipa rezultatom 22:13. Armina Marić sa sedam, te Emina Mujagić sa šest pogodaka su predvodile Goražde, dok je Anđela Delić sa četiri pogotka bila najefikasnija kod Rogatice.

Hercegovački derbi između Izviđača i Katartine odigran je u Ljubuškom. Domaće su u ovaj duel ušle kao apsolutne favoritkinje, no na terenu nisu opravdale tu ulogu. Gošće iz Mostara su pružile dobar otpor, no za nešto više od časnog poraza nisu imale snage.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (Ž):

Slavile su rukometašice Izviđača rezultatom 29:28, a do pobjede su ih vodile Marija Boras sa 11, te Branka Majstorović sa osam pogodaka, dok su kod Katarine bolje od ostalih bile Klaudija Knezović sa devet, te Andrea Soldo sa sedam pogodaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi