Harmandić bez učinka u porazu Wetzlara, Loewen ubjedljiv

Harmandić bez učinka u porazu Wetzlara, Loewen ubjedljiv

A. Beganović

Wetzlar, našeg Adnana Harmandića, pretrpio je poraz na domaćem terenu od Lubbeckea (28:22) u okviru 7. kola Bundeslige.

Iako su u susret sa Lubbeckeom ušli kao favoriti rukometaši Wetzlara na terenu nisu opravdali tu ulogu, pa su na kraju zasluženo poraženi.

Jens Schöngarth sa osam, te Drago Vuković sa šest pogodaka predvodili su pobjedničku ekipu, dok su Kent Robin Tönnesen sa osam, te Christian Rompf sa pet pogodaka bili najefikasniji kod Wetzlara, a Haramandić se nije upisao u listu strijelaca.

Vodeća ekipa prvenstva, Rhein-Neckar Loewen nije imala većih problema na gostovanju kod Mindena. Slavio je Loewen rezultatom 37:25, a do pobjede su ga vodili Alexander Petersson sa sedam, te Patrick Groetzki i Uwe Gensheimer sa po šest pogodaka, dok su Christoffer Rambo sa 11, te Florian Freitag sa četiri pogotka bili najefikasniji kod Mindena.

U ostalim susretima postignuti su sljedeći rezultati: Flensburg - Erlangen 27:17, Friesenheim - Balingen 28:27, Lemgo - Fuchse Berlin 28:29.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti