Hrvatima medalja i plasman na Svjetsko prvenstvo
Foto: EPA

Kaubojima bronza

Hrvatima medalja i plasman na Svjetsko prvenstvo

M. Šljivak

Rukometna reprezentacija Hrvatske osvojila je bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu u Poljskoj. Kauboji su u borbi za treće mjestu savladali Norvešku rezultatom 31:24, te su ostvarili i plasman na Svjetsko prvenstvo.

Nakon izjednačenog uvoda, prvu ozbiljniju seriju i razliku pravi Hrvatska. Serijom od 3:0 u 15. minuti Hrvatska dolazi na 9:6, ali tu nisu stali.

Imali su plus pet u 20. minuti nakon kontre Štrleka, da bi na poluvrijeme naši susjedi otišli s četiri gola prednosti, 15:11.

Uvodne minute nastavka pripadaju Norvežanima. Igrali su mnogo bolje, koristili su svaku grešku Hrvatske i u 40. minuti su došli do izjednačenja 17:17.

Međutim, Hrvatska nije poklekla. Do kraja su uspjeli potpuno okrenuti meč u svoju korist. Koristili su maksimalno svaki napad i na kraju su došli do pobjede i medalje na Evropskom prvenstvu.

EP, 3. mjesto:

Hrvatska - Norveška 31:24 (15:11)

Hrvatska: Stevanović, Alilović, Marič 4, Duvanjak 6, Kopljar 1, Gojun, Horvat 8, Karačić 2, Kozina 2, Štrlek 4, Čupić, Kovačević, Mamić 1, Sebetić, Slišković 3, Cindrić.

Norveška: Erevik, Christiansen, Sagosen 5, Kristensen, Hykkerud 3, Myrhol 3, Overby, Mamelund, Tonnesen 1, Jondal 4, Bjornesen 3, Lindobe, Gullerud, O'Sullivan, Reinkind 2, Hansen 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi