Karačić: Prenos je bio ponuđen

Sekretar RS BiH iznenađen saopštenjem BHRT-a

Karačić: Prenos je bio ponuđen

Nakon što je danas BHRT uputio saopštenje za javnost u kojem se navodi da ih niko nije kontaktirao u vezi sa prenosom utakmice naše rukometne reprezentacije sa Grčkom, kontaktirali smo generalnog sekretara Rukometnog saveza BiH, Smaju Karačića.

Karačić je u razgovoru za naš portal istakao kako je ugovor Rukometnog saveza sa televizijskom kućom TV1 raskinut još u maju prošle godine, te da za posljednje utakmice naše rukometne reprezentacije nije bila zaionteresovana niti jedna TV stanica, pa tako ni BHT.

"Ugovor sa TV1 je raskinut još u maju prošle godine. Prvo smo igrali utakmice sa Kiprom, za koje nijedna TV stanica nije bila zainteresovana. Zatim je došla utakmica protiv Grčke u Goraždu koju također niko nije prenosio. Odlučio sam 13. januara uputiti javni poziv svim TV kućama za prenos utakmice, a to sam učinio u Dnevnom Avazu. Ni nakon toga niko nije bio zainteresovan, tako da je izostao i prenos iz Soluna, iako smo ponudili besplatan link", rekao je Karačić za SportSport.ba

Također, Karačić smatra da su javne prozivke od strane BHRT-a nekorektne i "da njima mogu ići na dušu", jer je od strane Rukometnog saveza sve bilo korektno i sve televizijske stanice su javno pozvane da prenose našu rukometnu reprezentaciju.

"Nemoguće je da mi nekoga natjeramo da prenosi utakmice u svom programu. Žao mi je što su iz BHRT-a reagovali tako i nazvali me lažovom, a takav vokabular može ići na njihovu dušu. Ovakva je situacija još od oktobra prošle godine i niko nas od tada nije kontaktirao. Žao mi je što mi nemamo svoj televizijski kanal, pa da prenosimo reprezentaciju. Ponovo želim javno pozvati sve televizijske medije koji su zainteresovani za prenos utakmica rukometne reprezentacije", zaključio je Karačić.

Treba istaći da je SportSport.ba uz svesrdnu pomoć generalnog sekretara Rukometnog saveza BiH, Smaje Karačića, svojim čitateljima obezbijedio live tekstualni prenos u obje utakmice protiv Grčke.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.