Katar namučio Hrvatsku

Juniorsko SP za rukometaše, grupa B

Katar namučio Hrvatsku

E. Škorić

Rukometaši Hrvatske ostvarili su pobjedu nad Katrom na otvaranju Svjetskog juniorskog prvenstva koje se igra u Bosni i Hercegovini.

Hrvatska je u sklopu prvog kola grupe B ugostila Katar te na kraju slavila sa 21:19 i to teže od očekivanog. 

U prvom dijelu Hrvati su igrali lošu odbranu, pa je Katar imao 13:9 vodstvo, no u međuvremenu se popravila igra kod susjeda, te su na kraju slavili sa 21:19. 

Sljedeću utakmicu Hrvatska igra sutra protiv Holandije. U grupi B danas su odigrane još dvije utakmice. Njemačka je deklasirala Alžir sa 35:21, dok je Švicarska s 25:22 bila bolja od Holandije.

Najbolji strijelac kod Hrvatske bio je Šime Ivić sa sedam golova, dok su po četiri zabili Stipe Mandalinić i Mirko Herceg. Katar su predvodili Selvedin Omahić i Hamdi Ayed sa pet postignutih golova.

Svjetsko juniorsko prvenstvo rukometaša, grupa B, 1. kolo:
Hrvatska - Katar 21-19
Njemačka - Alžir 35-21
Švicarska - Holandija 25-22

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.