Katarina srušila Miru, Goražde ponovo u igri za titulu

Pobjede Gruda, Zrinjskog i Lokomotive

Katarina srušila Miru, Goražde ponovo u igri za titulu

A. Beganović

U okviru 16. kola Premijer lige za rukometašice Goražde je na domaćem terenu bez većih problema savladalo Borac (32:24).

Do veoma važne pobjede u borbi za titulu stigle su rukometašice Goražda, kojima je na ruku išao i poraz vodeće Mire u Mostaru.

Goraždanke su do pobjede nad Borcem vodile Arijana Pjano sa devet, te Marijana Sorak sa sedam pogodaka, dok je Dragana Crnić sa osdam pogodaka bila najefikasnija kod Borca.

Rukometašiice Mire, do ovog kola su imale četiri boda više od Goražda i bile su na korak do titule. Međutim, u Mostaru je Katarina bila bolja od Prijedorčanki (30:27), pa će tako do kraja prvenstva, bar što se tiče borbe za titulu, biti jako zanimljivo.

U utakmici s malim brojem golova Lokomotiva je u Ljubuškom bila bolja od Izviđača (19:17). Najefikasnija u redovima pobjedničke ekipe bila je Isić sa deset, dok je Nosić sa šest pogodaka bila najučinkovitija kod Ljubušanki.

Rukometašice Gruda su nadigrale Ilidžu (29:20). Kornelija Klinac, te Ana Marija Šimić sa po sedam pogodaka bile su najefikasnije kod Gruda, dok je Maja Mihajlović sa osam pogodaka bilia najraspoloženija kod Ilidže.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (Ž):

Do nove pobjede stigle su i aktuelne prvakinje, rukometašice Zrinjskog, koje su u Brčkom bile bolje od Jedinstva (29:15), te su tako ostale u igri za titulu.

Od 16:00 danas se sastaju Radnik i Krivaja, a ovim susretom biće kompletirano 16. kolo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.