Loewenu derbi, Kiel ubjedljiv

Loewenu derbi, Kiel ubjedljiv

A. Beganović

Vodeća ekipa rukometne Bundeslige, Rhein-Neckar Loewen upisala je pobjedu u duelu sa Goppingenom (26:20).

Loewen su do pobjede vodili Alexander Petersson sa šest, te Patrick Groetzki sa pet pogodaka, dok su kod Goppingena najefikasniji bili Žarko Šešum sa šest, te Marcel Schhiller sa četiri pogotka.

Kiel se bez većih problema obračunao sa Bietigheim-Metterzimmernom. Slavio je sa 37:25, a do pobjede su ga vodili Joan Canellas, Marko Vujin i Dominik Klein sa po šest postignutih pogodaka, dok su kod poražene ekipe najefikasniji bili Julius Emrich sa šest, te Christian Schafer sa četiri pogotka.

U ostala dva večerašnja duela Magdeburg je bio bolji od Flensburga (29:26), dok je Minden nadigrao Fuchse Berlin (30:21).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.