Makedonija ubjedljivo slavila protiv Tunisa

Lazarov i društvo sigurni

Makedonija ubjedljivo slavila protiv Tunisa

Makedonija je na najbolji mogući način otvorila takmičenje grupi B gdje se nalazi i naša reprezentacija. 

Pobjeda proiv Tunisa rezultatom 33:25 svakako je veliko ohrabrenje za Makedonce koji su se nakon trijumfa doveli u dobru poziciju za prolazak grupe.

Dobro su Makedonci otvorili susret i brzo stekli pet razlike, a bilo je 11:6. Tunis se do poluvremena uspio vratiti ali su Lazarov i društvo pred kraj ubacili u brzinu više i okončali prvi dio igre rezultatom 18:14.

Makedonija u dobrom ritmu nastavlja i u nastavku susreta i njihova prednost je iz minute u minutu rasla. Sve što su Tunižani uspjeli uraditi bilo je približavanje na četiri razlike ali za nešto više od toga nije bilo ni znanja ni sreće.

Makedonija je na kraju slavila sa osam golova prednosti čime je zasjela na čelo grupe B nakon nepotpunog prvog kola.

SP u Kataru, grupa B:

Makedonija - Tunis 33:25

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.