Milas: Sloveniji ćemo poremetiti planove

Mladi bh. rukometaš najavljuje borbenu igru

Milas: Sloveniji ćemo poremetiti planove

A. Beganović

Juniorska rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras će u Zetri sa poečtkom u 21 sat u okviru 3. kola grupe C Svjetskog prvenstva snage odmjetiriti sa Slovenijom.

Nakon dva kola Slovenija se nalazi na čelu tabele sa četiri osvojena boda, dok naš nacionalni tim ima bod manje, tako da bi večerašnji susret mogao odlučiti pobjednika grupe C.

U redovima naše reprezentacije vlada dosta dobra atmosfera, a jedan od najboljih igrača Ivan Milas, uvjeren je da on i njegovi saigrači mogu poremetiti slovenske planove.

"S velikim nestrpljenjem očekujemo večerašnji susret. Slovenci su dobro otvorili prvenstvo i sigurno je da u osminu finala žele sa prvog mjesta u grupi, no mi smo spremni da im poremetimo planove", za SportSport.ba je izjavio Milas.

"Igrali smo protiv Slovenije u Kataru prije nekih 20-ak dana i tada smo pretrpjeli poraz, no uvjeravam vas da taj susret nije mjerilo odnosa kvaliteta dvije reprezentacija. Naravno, respektujemo mi Sloveniju, znamo kolika se pažnja poklanja mladim igračima u toj državi, ali imamo i mi još mnogo toga za reći. Idemo na pobjedu, želimo kao prvoplasirani doći do osminefinala", dodao je Milas.

Lijevi vanjski naše reprezentacije zadovoljan je podrškom s tribina u prva dva susreta.

"Zadovoljan sam, vjerujte mi da nisam očekivao ovako dobru podršku s tribina. Zahvalio bih se ovim putem Sarajlijama, ali i svim ljudima koji iz manjih sredina dolaze u Zetru kako bi nas bodrili. Večeras očekujem još više gledalaca na tribinama, a mi ćemo im se odužiti borbenom igrom, a nadam se i pobjedom", zaključio je Milas.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.