Mira teško sa Kosačom

Mira u četvrtfinalu

Mira teško sa Kosačom

A. Beganović

Sinoć je u Prijedoru odigrano posljednje kolo kvalifikacija kupa BiH za rukometašice u kojoj je Premierligaš Mira više sretno, nego spretno, pobjedila lidera prve lige Federacije, ekipu Kosače.

Rukometašice Mire iz Prijedora slavile su rezultatom 28:25 (15:15) i tako se plasirale u četvrtfinale kupa BiH u kojem će se sa obzirom na poludirigovani žrijeb sastati sa aktualnim prvakom Borcem iz Banja Luke.

Sinoć je u Prijedoru viđen dosta dobar rukomet, a mladoj ekipi Kosače je veoma malo nedostajalo da nakon Zrinjskog iz kupa izbace još jednog Premierligaša.

Za podvig rukometašicama Kosače nedostajalo je malo više iskustva i sreće, jer podatak da su mlade rukometašice Kosače promašile sedam sedmeraca dovoljno govori o neiskustvu Mostarki.

Mira je ovom pobjedom ispunila ciljeve koji su zacrtani pred početak sezone, ali za nešto više u kupu trebat će im pojačanja, jer sistem takmičenja u kupu BiH u četvrtfinalu za protivnika im je donio sigurno najkvalitetniju ekipu u BiH i aktualnog osvajača kupa, ekipu Borca.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.