Nastavljeno takmičenje u Međugorju

Rukometni turnir u Međugorju

Nastavljeno takmičenje u Međugorju

A. Beganović

Međunarodni rukometni turnir u Međugorju za mlađe kategorije „Stanko Sivrić“ ušao je u svoj drugi dan. U jutarnjem programu odigrano je deset utakmica, a mladi rukometaši i rukometašice takmičenje će nastaviti u 17 sati.

„Sve se odvija prema planu i programu. Sve ekipe koje su se prijavile, došle su na turnir, tako da smo prezadovoljni. Sada smo planirali obilzak etno sela „Herceg Međugorje“, gdje će biti organiziran posjet vinariji i zajednički ručak za sve trenere i voditelje ekipa. Iz razgovora s predstavnicima ekipa saznao sam da su svi oduševljeni, što me posebno veseli“, rekao je za SportSport.ba, Tomislav Pehar, predsjednik Organizacionog odbora turnira.

Najzanimljiviju utakmicu u jutarnjem programu odigrali su mladi rukometaši Čapljine i Lovćena, a nakon izvanredne rukometne predstave, gosti iz Crne gore pobijedili su rezultatom 17:16.

Kategorija A  - godišta 92/93 – muškarci (2X20 min.)

Grupa A
RK Krivaja – RK Zagreb CO 16:27

Grupa B
RK Iskra Stolac – RK Lovćen 21:28
HRK Čapljina – RK Lovćen 16:17

Kategorija B - godišta 94/95 – muškarci (2x15 min.)

Grupa A
RA Izviđač II – RK Feniks 27:15
RK Delminium – RA Izviđač II 6:19
Rk Feniks – RK Delminium 27:8

Grupa B
HRK Međugorje – RK Metković 10:20
RK Metković – RK Krilnik 16:18

Kategorija D - godišta 94/95 – djevojke (2x15 min.)

Grupa A
ŽRK Katarina – ŽRK Zrinjski 10:2

Kategorija E - godišta 96/97 – djevojke (2x15 min.)

Grupa B
ŽRK Ljubuški – ŽRK Makarska II 10:4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.