Niko kao EHF: Liga prvaka u novom formatu

Obavljeno žrijebanje grupa

Niko kao EHF: Liga prvaka u novom formatu

A. Beganović

U Beču je održano žrijebanja grupa rukometne Lige prvaka, a Evropska rukometna federacija odlučila se eksperimentisati, odnosno, Liga prvaka će se naredne sezone igrati u četiri grupe, s tim što su A i B nositeljske, a C i D nenositeljske.

Prvoplasirane ekipe iz grupa A i B u kojima će igrati po osam klubova, direktno će se plasirati u četvrtfinale, dok će ekipe od 2. do 6. mjesta igrati u osmini finala.

Njima će se u osminifinale priključiti i dvije ekipe iz grupa C i D, ali ne prvoplasirane, odnosno u svojevrsnom play offu za četvrtfinale igrat će pobjednik grupe C protiv drugoplasiranog grupe D, te prvoplasirani grupe D protiv drugoplasiranog grupa C. Dakle u osmini finala će igrati 12 ekipa, a njih šest priključit će se pobjednicima grupa A i B u četvrtfinaleu.

Grupa A: Kiel, Veszprem, PSG, Celje, Wisla, Zagreb, Bešiktaš, Flensburg

Grupa B: Barcelona, Kielce, Vardar, Kolding, Szeged, Loewen, Kristianstad, Montpellir.

Grupa C: La Rioja, Meškov Brest, Čehovski Medvedi, Porto, Vojvodina, Tatran

Grupa D: Metalurg, Skjern, Zaporožje, Kadetten, Baia Mare, pobjednik kvalifikacija.

U kvalifikacija će snage odmjeriti Elverum i OCI-LIONS, te Alpla HC Hard i Borac Banja Luka. Pobjednici ova dva susreta igrat će meč za ulazak u Ligu prvaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti