Mirko Alilović nakon utakmice sa Brazilom

"Nismo očekivali da ćemo gubiti osam minuta prije kraja"

Rukometna reprezentacija Hrvatske večeras je slavila protiv Brazila u osmini finala Svjetskog prvenstva rezultatom 26:25. 

Mirko Alilović nije imao svoj dan, ali opet je uspio skupiti osam odbrana. Nakon utakmice istakao je kako nije očekivao ovakav otpor Brazilaca.

"Nismo planirali ovakvu utakmicu, ali smo znali da će biti teška. Niko ih nije nadigrao na ovom Svjetskom prvenstvu, pa tako ni mi. Znali smo da će biti borba 60 minuta. Sigurno je da nismo očekivali da ćemo gubiti sedam osam minuta prije kraja utakmice, ali mislim da smo pokazali veliki karakter. Izvukli smo se na kraju i u četvrtfinalu," kaže Alilović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti