Prva velika senzacija na Svjetskom prvenstvu

Čile savladao Bjelorusiju

Prva velika senzacija na Svjetskom prvenstvu

Završene su dvije utakmice današnjeg programa Svjetskog prvenstva za rukometaše, a viđeno je i prvo veliko iznenađenje.

Za senzaciju dosadašnjeg dijela prvenstva pobrinula se reprezentacija Čilea, koja je rezultatom 32:28 savladala Bjelorusiju u okviru grupe C. Rezultat je na poluvremenu bio izjednačen (14:14), da bi Čileanci u nastavku uspjeli doći do senzacionalne pobjede protiv favorizovanih Bjelorusa.

Najefikasniji u redovima pobjedničkog tima bili su Rodrigo Salinas osam, te Esteban Salinas i Erwin Feuchtmann sa po sedam pogodaka, dok su u Bjelorusiji bolji od ostalih bili Artsem Karalek sa deset i Uladzislau Kulesh sa sedam postignutih golova.

Svjetsko prvenstvo, grupa C:
Bjelorusija - Čile 28:32 (14:14)

Bjelorusija: Matskevich, Saldatsenka, Brouka 2, Kulesh 7, Shynkel, Astrashapkin, Pukhouski 1, Rutenka 2, Shylovich 3, Shumak, urynok, Baranau, Padshyvalau 3, Karalek 10, Tsitou, Gayduchenko.

Čile: Barrientos, Garcia, Oliva, Ceballos 4, Feuchtmann Er. 7, Baeza 2, Reyes, Kaniu, Frelijj 1, Feuchtmann Em. 3, Salinas E. 7, Salinas R. 8, Feuchtmann, Moll, Lopez, Donoso.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti