RK Kakanj u rasulu

Možda i istupanje iz lige

RK Kakanj u rasulu

Rukometašima Kaknja, članovima Prve lige FBiH-Sjever, prijeti rasulo. Klub su napustili Enes Memić, Edin Halilbegović i Semir Čerimagić, koji se vraćaju u matični klub Bosnu, koju predvodi Senad Skopljak,čijom zaslugom je ova trojka i došla u Kakanj.

Još ranije iz Kaknja je sidro digao kapiten i najbolji igrač Nedžad Zaimović, koji je postao član novog premijerligaša Čelika. Odlazak najavljuje i golman Huso Ramić, za čije usluge su zainteresirani Žepče i, navodno, Čelik, dok je osamnaestogodišnji Delić na "meti" sarajevskog Željezničara.

"Stanje je više nego zabrinjavajuće. Prelazni rok uskoro ističe, a naša Uprava, nažalost, ništa ne poduzima. Bojim se da ćemo ostati bez igračkog kadra i neću pretjerati ako kažem da nam prijeti rasulo, pa čak i istupanje iz takmičenja, što bi doista bila velika bruka i sramota", kaže Safet Zaimović, sekretar RK Kakanj, koji je okupiran zahtjevima igrača za izdavanje ispisnica.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti