Samer Rešidat novi predsjednik RK Bosna

Izabran i novi Upravni odbor

Samer Rešidat novi predsjednik RK Bosna

E. Škorić

Održana je Skupština nekadašnjeg bosanskoheregovačkog prvaka RK Bosna.

Na večeras održanoj Skupštini za predsjednika Rukometnog kluba Bosna imenovan je Samer Rešidat.

Izabran je i predsjednik Skupštine, a u budućnosti će ovu funkciju obnašati Gordan Muzurović, dok je izglasan i novi Upravni odbor.

Za novog sportskog direktora izabran je Ammar Švrakić. U Upravnom odboru su: Samer Rešidat, Ammar Švrakić, Rijad Kobilj, Zuhdija Korkarić, Fuad Malagić, Harun Gogić, Almir Kahriman, Dejan Radović, Ženja Ljubuškić, Ferid Mušić, Tarik Trbić, Nedžad Sudić. Sve odluke jednoglasno su donešene.

"Nisam nikada igrao rukomet, ali sam od 2004. godine bio uz RK Bosna. Pomagao sam tada klubu oko odlaska na pripreme i tada sam bio spoljni saradnik. Sada sam se uključio u radnu grupu. Dok sam bio ministar, tražili smo rješenje za KK i RK Bosnu. Sada mogu obećati da ću pomagati rukometašima Bosne", rekao je Rešidat, dodavši:

"Moj prioritetni zadatak je da vratim povjerenje sponzora i publike u Rukometni klub Bosna".

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Na pitanje igrača: "Kada idemo iz one ledare?", novi predsjednik Rešidat je kazao da se traže mogućnosti da se pređe u dvoranu na Grbavici.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti