Sedam golova Bašića, 14 odbrana Grahovca

Panić pogodio četiri puta

Sedam golova Bašića, 14 odbrana Grahovca

Dž. Mrakić

Rukometni bh. internacionalci Edin Bašić, Marko Panić i Nebojša Grahovac ponovo su pružili dobre partije za svoje timove u okviru 10. kola francuske LNH lige. 

Ipak, njihovo raspoloženje, nažalost, nije se mnogo odrazilo na čitavu ekipu, s obzirom da su Chambery i Chartres upisali poraze protiv Dunkerquea i Nimesa.

Reprezentativni golman Nebojša Grahovac upisao je čak 14 odbrana u susretu protiv snažnog Nimesa, međutim Chartres je ipak, po ko zna koji put, upisao ubjedljiv poraz od sedam razlike (27:34).

S druge strane, Chambery je na gostovanju kod Dunkerquea upisao tek četvrti poraz (23:24) u 24 dosadašnja susreta s ovim protivnikom. Srednji bek Chamberyja Edin Bašić postigao je sedam golova na susretu i bio je najefikasniji na terenu u obje ekipe, a istakao se i bh. reprezentativac Marko Panić sa četiri gola.

Ovim porazom prekinut je Chamberyjev niz od četiri uzastopne pobjede i sada se nalazi na 6. mjestu LNH lige, dok je Chartres i dalje na začelju tabele sa samo jednim osvojenim bodom u 10 susreta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.