Slovenija "pregazila" Argentinu

Svjetsko juniorsko rukometno prvenstvo

Slovenija "pregazila" Argentinu

A. Beganović

U prvom susretu 2. kola grupe C juniorskog svjetskog rukometnog prvenstva Slovenija je bez većih problema nadigrala Argentinu (31:17).

Nakon jučerašnje teško izvojevane pobjede nad Mađarskom, Slovenci su danas sa pola snage pregazili Argentinu.

Od samog početka susreta bila je to igra mačke i miša, a već nakon 30 minuta Slovenci su imali zalihu od 11 golova (16:5).

U drugom dijelu su mladi slovenački rukometaši povukli ručnu, no i to im je bilo dovoljno da na kraju slave sa ubjedljivih 31:17.

Kod Slovenije su najefikasniji bili Spende sa sedam, te Gorela sa pet golova, dok su kod Argentine najefikasniji bili Szpigiel sa šest, te Bono sa četiri gola.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.