Smajlagić: Treba nam podrška s tribina

Studenti sami odlučuju o svojoj sudbini

Smajlagić: Treba nam podrška s tribina

A. Beganović

Povodom nastavka premijerligaške sezone i Lige prvaka održan je press RK Bosna BH Gas na kojem su se medijima obratili član upravog odbora Rusmir Jurak, trener Irfan Smajlagić, te kapiten Petar Kapisoda.

"Prije svega želio bih vam se zahvaliti na podršci koju nam pružate. Pred nama su veoma važni susreti u Ligi prvaka i nadam se da ćemo se dokapati prolaza u narednu fazu takmičenja. Bosna BH Gas je jedini bh. kolektiv koji već petu godinu uzastopno igra u elitnom klupskom takmičenju i na tu činjenicu smo posebno ponosni", rekao je Jurak.

"Naš glavni cilj je osvajanje dvostruke krune, no isto tako želimo konačno napraviti iskorak u Ligi prvaka. Za takvo nešto treba nam bezrezervna podrška jer mi osim kluba predstavljamo grad, i državu. Blizu smo prolaska, no moramo biti objektivni. U konkurenciji 24 kluba koja igraju Ligu prvaka mi smo u svim segmentima prvi, ali odozdo. Tu prije svega mislim na proračun i igrački kadar", rekao je trener Studenata Irfan Smajlagić i dodao:

"Mislim da smo u prvom dijelu sezone opravdali očekivanja. U prvenstvu smo prvi, bez poraza, dok smo u LP došli u situaciju da sami od sebe zavisimo. Ponavljam, treba nam podrška publike, pogotovo u susretima najelitnijeg takmičenja, no isto tako moramo biti i objektivni. Početkom sezone došlo je mnogo novih igrača i to nam predstavlja problem."

Kapiten Studenata, crnogorski internacionalac Petar Kapisoda, također misli da je osvajanje duple krune najveći prioritet.

"Prvi dio sezone smo odradili uspješno i naš najveći uspjeh u LP je to što sami odlučujemo o svojoj sudbini. Imamo velike izglede za prolaz među 16 najboljih evropskih ekipa i nadam se da ćemo ostvariti taj istorijski rezultat, no ne smijemo biti očajni ukoliko u tome ne uspijemo", istakao je Kapisoda.

Duel Bosna BH Gasa i St.Petersburga na rasporedu je 19. februara u 19:00 sati u Skenderiji. Ulazniće će biti puštene u prodaju sutra, a cijena istih je 5 KM (tribina), 10 KM (parter) i 15 KM (VIP).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti