Solari žele pobjedu za kraj polusezone

Kantonalni derbi u Mejdanu

Solari žele pobjedu za kraj polusezone

Rukometaši tuzlanske Sloboda Solane u subotu od 19 sati odigrat će u Mejdanu kantonalni derbi sa Gradačcem. Ujedno to će biti posljednja domaća utakmica u okviru prve polusezone u Premijer ligi BiH. 

„Želja nam je da utakmicu odigramo pred punom dvoranom. Gradačac je mlada i poletna ekipa, ali se nadam da smo ih dobro skenirali, te da ćemo s tri nova boda ispuniti naš cilj, a to je plasman od 6. do 9. mjesta u prvom dijelu šampionata“, rekao je Eldar Kadić, pomoćnik trenera Mirze Bulića.

Istakao je da su svi igrači na raspolaganju Stručnom štabu, a jedino je neizvjestan nastup Emira Ferhatbegovića. Također je kazao da će poslije utakmice u Zenici s Čelikom, ekipa trenirati još sedam dana, a onda će svi dobiti odmor do početka januara, kada će početi pripreme za drugi dio takmičenja u Premijer ligi BiH (6. februara).

Rukometaš Alen Serhatlić pozvao je ljubitelje rukometa da dođu u subotu i zajedno proslave novu pobjedu Solara.

„Cijelu sedmicu uigravamo ekipu za dvoboj sa Gradačcem. Nadamo se pobjedi, a ona će biti izvjesnija uz podršku vjernih navijača. Tri nova boda njima ćemo posvetiti, jer su nas zdušno bodrili na svim dosadašnjim utakimicama – poručio je Serhatlić.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Bilo je riječi i o suspenziji Alena Ramića, koji je protiv Vogošće odbio pristupiti testiranju  Agencije za antidoping kontrolu, te mu prijeti dvogodišnja zabrana igranja.

„Mi još nikakvu odluku o tome nismo dobili. Klub se ograđuje od postupka Ramića i suspendovali smo ga. Rekao je da je, navodno,  koristio neka sredstva za mršavljenje, ali nije objasnio zašto je odbio testiranje. Nama je žao, ali želimo reći da klub s ovim nema nikakve veze, te da ćemo poštovati odluke nadležnih tijala RS BiH o ovom slučaju – kazao je Samir Sejranić, predsjednik UO Sloboda Solane. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.