Studenti na Medvede

Liga prvaka, osmina finala

Studenti na Medvede

A. Beganović

Prije nekoliko trenutaka u sjedištu Evropske rukometne federacije izvršeno je žrijebanje parova osmine finala Lige prvaka, a voljom žrijeba odlučeno je da naš predstavnik Bosna BH Gas snage odmjeri sa ruskim Čehovskim Medvedima.

Montpellier, Medvedi i Kiel bili su mogući protivnici Studenata, a žrijeb nam je dodijelio možda i najneatraktivniju momčad, no sasvim sigurno ne mnogo nekvalitetniju od ostale dvije.

Prvi susret igrat će se u Sarajevu u periodu od 23. do 27. marta, dok su revanši osmine finala zakazani u periodu od 30. marta do 3. aprila.

Veszprem za koji nastupa Mirsad Terzić u osmini finala snage će odmjeriti sa Barcelonom, Zagreb čiji dres nosi Adnan Jaškić igrat će protiv Lowena, dok će Chambery u kojem nastupaju Edin Bašić i Nebojša Grahovac igrati sa Ciudad Realom.

Parovi osmine finala: Kadetten - Montpellier, Bosna - Čehovski Medvedi, Kolding - Kiel, Chambery - Ciudad, Szeged - Flensburg, Barcelona - Veszprem, Zagreb - Lowen, HSV - Valladolid.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.